25. mail toimus toidulaat “Narva Maitsed 2024”. Narva elanikud ja linna külalised proovisid maitsvaid, mitmekülgseid ja kaunilt vormistatud roogasid, mida pakuti laadal osalejate poolt, keda oli sel aastal rekordarv – 24.
Toidulaada “Narva Maitsed 2024” žürii liikmed valisid võitjad viies kategoorias:
1. „Narva Maitsed 2024 parim eelroog/suupiste”
2. „Narva Maitsed 2024 parim pearoog”
3. „Narva Maitsed 2024 parim magustoit”
4. „Narva Maitsed 2024 parim kujundus” – parima kauplemiskoha kujunduse, toitude ja müüjate välimuse eest
5. „Narva Maitsed 2024 parim esitlus” – firma, toitlustuskoha, oma roogade ja teenuste enesetutvustuse eest, reklaamstrateegia eest (osaleja tegevusi ja meetodeid, mille eesmärk on külastajate meelitamine)
Võistluse kategoorias „Narva Maitsed 2024 parim kujundus” võitis M. Chagall Restoran (Sansei OÜ).
Kategoorias „Narva Maitsed 2024 parim esitlus” võitis Oven Cafe (Oven Cafe OÜ).
Lisaks tunnustati nendes kategooriates mälestuskingitusega: kohvik-baar „Kalaküla” (Aver Baltic Fishing Group OÜ), Väikesaare OÜ, Magnum Mc Grupp OÜ.
Kategooria „Narva Maitsed 2024 parim eelroog/suupiste”:
I koht: Alex Kohvik (Alex Kohvik OÜ, roog „Kanatonata”, peakokk Olga Bondarenko).
II koht: M. Chagall Restoran (Sansei OÜ, roog „Veise tar-tar”, peakokk Aleksandr Kronov).
III koha jagasid firmad: Shaurma Imperial (Jusif Group OÜ, roog „Sigara “Berek””, peakokk Tural Pashaev) ja Kohvik-baar „Kalaküla” (Aver Baltic Fishing Group OÜ, roog „Marineeritud linask hapukoores”, peakokk Jekaterina Šamko).
Kategooria „Narva Maitsed 2024 parim pearoog”:
I koht: White Good Food Truck (FIE Vladislav Romanovskiy, roog „Värskelt küpsetatud spinati-fetajuustu vahvel köögiviljadega ja kreeka kastmegа”, peakokk Žanna Romanovskaja).
II koht: Baar THE HOLE (Funny Club OÜ, roog „Pilaff usbeki moodi”, peakokk Artem Romanov).
III koha jagasid firmad: Alex Kohvik Jõhvi (Alex Catering OÜ, roog „Külm supp „Kurkidega gazpacho”, peakokk Olga Bondarenko) и M. Chagall Restoran (Sanesi OÜ, roog „Vasikafilee kartuli, küpsetatud porgandi ja veinikastmega”, peakokk Aleksandr Kronov).
Kategooria „Narva Maitsed 2024 parim magustoit”:
I koht: Väikesaare Apelsin (OÜ Väikesaare, magustoit „Sidrun”, peakokk Tatjana Petrova).
II koht: Alex Kohvik Jõhvi (Alex Catering OÜ, magustoit „Kama-kohupiimavaht”, peakokk Olga Bondarenko).
III koht: Oven Cafe (Oven Cafe OÜ, magustoit „Kitsejuustukook pistaatsia pähklitega”, peakokad Ekaterina Smirnova ja Evgeniia Baldina).
Lisaks on kolmes “söödavas” kategoorias mälestuskingitusega tunnustatud: Metsaserva Mesi (Metsaserva Mesi OÜ), Valge Kõrvits köök ja glögg (OÜ Valge Kõrvits), Magnum Mc Grupp OÜ, The Old Irish Pub (Cateri Service OÜ), Ice Queen Rolls (OÜ Holloway), Väikesaare OÜ, Leiva Kodu (Leiva Kodu OÜ), JuicyMeat (JuicyMeat OÜ).
Suureks abiks olid vabatahtlikud, kes võtsid vastu linna kutse aidata linnaüritust läbi viia. 25 vabatahtlikku täitsid olulisi ülesandeid – nad edastasid ürituse külastajatele jäätmete sorteerimise olulisuse, selgitasid, kuidas seda õigesti teha, ja samuti kuidas kasutada uut nõude pandisüsteemi. Narva Rahvaste Maja korraldatud maitsefestivalil “Lapsepõlve maitsed” aitasid kaasa 14 vabatahtlikku.
2024. aastal laata rahastasid Euroopa Liit ja Narva Linnavalitsus.
Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Ameti projekt „Narva Maitsed 2024 toidulaada korraldus” sai toetust Õiglase Ülemineku Fondist, meetmest „Piirkondlike algatuste toetus õiglaseks üleminekuks”.