EAS avas taas kaks olulist üle-Eestilist ettevõtete toetusprogrammi

Starditoetus alustavatele ettevõtetele (kuni 3a. vanusele ettevõtjale), mille eesmärk on soodustada kasvupotentsiaaliga alustavate ettevõtjate jätkusuutliku müügitulu kasvatamist ja töökohtade loomist. Toetust saab ettevõtlusega alustamiseks vajalike toimingute ja tegevuste elluviimiseks (kõik tegevused ja nendega seotud kulud, mis on vajalikud ettevõtlusega alustamiseks).

Toetust antakse standardiseeritud ühikuhinna alusel (ühik on ettevõtlusega alustamine ja ühiku maksumus on 25 000€, millest toetus on 20 000€). Toetuse % on 80, seega omafinantseering on 20%. Projekti periood on 24 kuud.

Enne taotluse esitamist on kohustuslik läbida eelnõustamine ja saada eelhinnang kohalikus maakondlikus arenduskeskuses. Pärast seda saab esitada taotluse e-​​toetus keskkonnas.

Starditoetuse info on kättesaadav siin.


Väikese ja keskmise suurusega ettevõtja arenguprogramm, mille eesmärk on julgustada ettevõtjaid investeerima rohkem protsesside ja toodete ning teenuste arendamisse.

Toetust saab küsida töötajate personalikulule, toote-​ ja protsessiarenduseks vajalike teenuste ostmisele, intellektuaalomandi kaitsmisele, materjalidele ja tarvikutele, koolitustele, turundustegevustele, seadmete soetamisele.

Toetuse maksimaalne summa on  200 000€. Toetuse osakaal projekti abikõlblikest kuludest on kuni 45% väikeettevõttele, 35% keskmise suurusega ettevõttele.

Enne taotluse esitamist on kohustuslik läbida eelnõustamine ja saada eelhinnang kohalikus maakondlikus arenduskeskuses. Pärast seda saab esitada taotluse e-​​toetus keskkonnas.

Väikese ja keskmise suurusega ettevõtja arenguprogrammi info on kättesaadav siin.

Narva – teie investeering tulevikku!

Liituge meie uudiskirjaga

Kontakt

Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet

Peetri plats 3-5, III korrus
20308 Narva, Ida-Virumaa
+372 35 99044
areng@narva.ee
Reg nr. 75029524

© 2024 Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet. Kõik õigused kaitstud.