Reklaamimaks

Mis on reklaamimaks?

Reklaamimaks on kohalik maks, mis laekub linna eelarvesse. Narva Linn kasutab maksust saadavat tulu oma ülesannete täitmiseks, näiteks; teede remondiks või lastele mänguväljakute rajamiseks.

Maksustamisele kuulub  ainult välireklaam. Tulenevalt Reklaamiseadusest loetakse välireklaamiks avalikus kohas asuvat või avalikust kohast jälgitavat reklaami. Avalik koht on territoorium, ehitis või selle osa, mis on avatud üldiseks kasutamiseks või mis on tegelikult üldkasutatav, avalikuks kohaks loetakse ka ühistranspordivahendeid.

Reklaam on teave, mis on avalikustatud mis tahes üldtajutaval kujul, tasu eest või tasuta, teenuse osutamise või kauba müügi suurendamise, ürituse edendamise või isiku käitumise avalikes huvides suunamise eesmärgil.

Keelatud on eksitav, alkoholi välireklaam ja tubakatoote reklaam.  Reklaami planeerides tuleb tähelepanu  pöörata võrdluste kasutamisele , isiku ja omandi kaitsele, eriti lastele suunatud reklaamile ja lapse kasutamisel reklaamil. Reklaami üldnõuete rikkumine toob kaasa vastutuse.

Narva Linnavolikogu määrusega on kehtestatud Välireklaami paigaldamise eeskiri millega on kehtestatud nõuded välireklaami avalikustamise viisile ning kohale Narva linnas.

Reklaamimaksu eesmärgiks linnapildi kujundamine, mis takistab reklaami kontrollimatut paigaldamist linnaruumi. Reklaamimaksu suurus sõltub reklaami pinna suurusest.

Reklaamiseadusega antakse ettevõtjale võimalus tasuta esitada ainult olulist teavet, mis on suunatud tarbijale. Reklaamina ei käsitleta majandus- või kutsetegevuse koha tähistusi, kui eelnimetatud teave on paigaldatud ehitisele, kus asub majandus- või kutsetegevuse koht või majandus- või kutsetegevuse koha sissepääsu juurde.

Kogu teave muutub reklaamiks juhul kui sellele on lisatud üleskutse, info allahindlusest, telefoninumber või konkreetse toote nimi, pilt või selle tootja kaubamärk.

Reklaami planeerides oleks mõistlik konsulteerida eelnevalt reklaamimaksu halduriga, vältimaks reklaami üldnõuetest või paigaldamise eeskirjadest tulenevaid rikkumisi.

Reklaamimaksu halduri kontakt:
Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Ameti juhiabi-analüütik Anastassia Yakovleva, reklaamimaks@narva.ee, tel. 3599049

Välireklaami paigaldamine Narva linnas:

Lisainfo:
https://www.narva.ee/et/reklaamimaks

Narva – teie investeering tulevikku!

Liituge meie uudiskirjaga

Kontakt

Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet

Peetri plats 3-5, III korrus
20308 Narva, Ida-Virumaa
+372 35 99044
areng@narva.ee
Reg nr. 75029524

© 2024 Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet. Kõik õigused kaitstud.